Vrganji sadrže poseban molekul koji se pretvara u vitamin D, zbog čega ih treba jesti posebno zimi, kada ima manje sunčeve svetlosti. Proleće je stiglo, ali kako nema puno sunčeve svetlosti skuvajte sebi čorbicu i nadoknadite vitamin D.
Sastojci:
- 500 grama očišćenih vrganja
- pola luka
- 2 čena belog luka
- puna kašika isečene suve slanine
- malo crvene paprike
- malo ulja
- 2 srednja krompira
- 1 čaša belog vina
- so
- biber
- lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk i slaninu, pa dodati krompir isečen na kockice. Nežno dinstajte sastojke na vatri dok krompir ne dobije staklast izgled. Začinite crvenom paprikom i vinom. Mešajte dok alkohol malo ne ispari, pa dodajte pečurke, izgnječeni beli luk, so, biber, lovorov list i vodu dok ne pokrije sve sastojke. Kuvajte supu dok krompir ne omekša.
Prijatno!
Zašto je kuvanje odlična terapija za parove? Unosi jednu važnu komponentu
Preuzmite android aplikaciju.