Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чоколадни ролат са кафом

Посластица са кафом и две врсте чоколаде.
Фотo: Pixabay/WikimediaImages
Састојци:
Кора:
  •  6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
Фил:
  • 200 милилитра течне слатке павлаке
  • 200 грама беле чоколаде
  • 1 кашичица нес кафе
  • 100 грама путера
  • 50 грама шећера у праху
Чоколадна глазура:
  • 150 грама црне чоколаде 
  • 4 кашике уља
Припрема:

Умутити чврст снег од беланаца. Посебно умутити жуманца са шећером. Полако додавати брашно, па пажљиво умешати умућен снег од беланаца, лагано ручно мешати. Плех обложити папиром за печење. Смесу сипајте у плех и пеците кору на умереној температури. Још врућу кору ставити на влажну крпу и уролати. Слатку павлаку сипајте у шерпу, ставите на шпорет и пре него што проври склоните са шпорета. Одмах додајте кашичицу млевене кафе и белу чоколаду, мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се охлади. Посебно умутити путер и шећер у праху, па сјединити са филом од слатке павлаке. Мутите неколико минута док се фил не стврдне. Кору одмотати, премазати умућеним филом и умотати. Ролат премажите чоколадном глазуром коју ћете припремити тако што ћете чоколаду са уљем отопити на пари, када се охлади премазати ролат.

Пријатно!

So se krije se u ovih 5 namirnica, iako to ne biste očekivali

Преузмите андроид апликацију.