Ko još može da odoli čokoladi? Donosimo vam recept za fantastičnu poslasticu koja se brzo priprema.
Sastojci:
Za biskvit
- pola litre jogurta
- 300 grama brašna
- 250 grama šećera
- 120 mililitra ulja
- 25 grama kakao
- 2 kašičice sode bikarbone
- puter za premazivanje pleha
Za glazuru
- 150 grama putera
- 150 grama čokolade za kuvanje
- 120 grama šećera
- 120 mililitara mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mešajte mikserom dva do tri minuta. Smesu sipajte u pleh premazan puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Zatim napravite glazuru. Na šporetu otopite puter, skinite ga sa tanjira i umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mleko. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom. Kolač poslužite sa šlagom, a po želji možete ga poslužiti i sa bobičastim voćem.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.