Iako je torte pečene u rerni gotovo nemoguće zamisliti bez brašna, ova čokoladna torta oduševiće sve ljubitelje čokolade od prvog zalogaja.
Sastojci:
- 150 grama putera
- šest jaja
- 300 grama crne čokolade
- 200 grama šećera
- 30 grama kakaoa
- jedna kašičica soli
- ekstrakt vanile ili rum
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Zatim podmažite ili obložite kalup za tortu papirom za pečenje. Čokoladu i puter pažljivo otopite u posudi na laganoj vatri. Kada se sastojci sjedine, sklonite ih sa šporeta. Zatim odvojite žumanca od belanaca u dve veće činije. U žumanca dodati kakao, so, 100 grama šećera i željeni ekstrakt. Umutiti sastojke mikserom, pa dodati mešavinu čokolade i putera i ponovo umutiti. U drugoj posudi umutiti mikserom takozvani sneg od belanaca, postepeno dodavajući ostatak šećera. Kada ste od belanaca dobili čvrst sneg, pažljivo ga prebacite u smesu sa ostalim sastojcima i lagano mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Gotovu smesu sipajte u kalup i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kada površina torte dobije koricu, proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Ako je čačkalica suva i čista nakon provere, vaš kolač je spreman.
Prijatno!
Energetske bombe koje treba da unesete u organizam odmah nakon buđenja!
Preuzmite android aplikaciju.