Kremasti čokoladni desert je uvek dobra ideja.
Sastojci:
- 150 grama otopljenog margarina
- 150 grama plazma keksa smrvljenog u blenderu
- 1 tabla čokolade za kuvanje, seckane na komadiće
- 350 mililitara slatke pavlake
- 1 ekstrakt vanile
- 1 kesica šlaga
- čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Pripremite podlogu za pitu tako što ćeš pomešati otopljeni maslac i mrvljeni keks. Smesu prstima utisnite i rasporedite u okrugli kalup. Čokoladu i punomasnu pavlaku za šlag pomešajte u posudi, pa je stavite u mikrotalasnu na dva minuta (možete zagrejati pavlaku na šporetu, a zatim staviti komadiće čokolade da se otope). Dodajte ekstrakt vanile. Stavite sa strane da se ohladi. Kada se ganaš ohladi, mutite ga mikserom bar tri–četiri minuta. Čokoladnu smesu zatim rasporedite po podlozi od keksa i ostavite u frižideru bar dva–tri sata dok se stisne. Kada ste spremni da poslužite čokoladnu pitu, na vrh nanesi lagano umućenu pavlaku i ukrasite je čokoladnim mrvicama ili šećereom u prahu.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.