Чоколадна баклава. Нећете моћи да јој одолите.

Састојци:
- 500 грама танких кора
- 100 грама чоколаде за кување/млечне
- 200 грама ораха
- 250 грама маслаца/маргарина
- 1 килограм шећера
- 1/2 литра воде
- сок од пола лимуна
- 1 кесица ванилин шећера
Припрема:
Самлети орахе и нарендати чоколаду на ситно ренде и сјединити лепо. Сваку кору преклопити према себи и по ивици коре стављати две кашике мешавине чоколаде и ораха и увити у малу ролну. Када сте то завршили и поређали у плех, исећи на малу парчад, потребан вам је баш оштар нож да се баклавице не би “спљескале” док их притискате приликом сечења.
Кад сте и то урадили, залијте их равномерно благо истопљеним маслацем/маргарином и пеците 10 минута у претходно угрејаној рерни на 220 степени, а затим смањите температуру на 150 степени, пеците док се не зарумене.
За то време укувајте сируп, шербет од шећера, воде, сока од лимуна и ванилин шећера, али само да баци неколико кључа.
Залити врућу баклаву врућим шербетом (ово је јако важно) и када се мало прохлади, окрените баклавице и на другу страну да равномерно упију.
Пријатно!
Kombinacija cimeta i meda: Šta bi sve mogla da donese našem organizmu
Преузмите андроид апликацију.