Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Brzinski ručak kada je napolju vruće i ne želite da kuvate

Kada je napolju vruće i ne želite da kuvate, konzervisana tunjevina je odličan izbor. Od njega možete napraviti namaz, dodati u sendvič ili tortilju. Tortilja sa tunjevinom i povrćem je brzi ručak pun proteina koji se može sastaviti za samo pet minuta.
Foto: Pexels/lee c
Sastojci:
  • 1 tortilja
  • 1 mala konzerva tunjevine
  • 1 mali paradajz
  • ½ bibera
  • ½ avokada
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • malo limunovog soka
  • so
  • biber
  • svež peršun
Priprema:

Stavite tortilju na ravnu površinu i dodajte joj polovinu avokada. Zgnječite avokado viljuškom i začinite ga solju, biberom, belim lukom u prahu i malo limunovog soka. Tunjevinu ocedite od ulja ili salamure i rasporedite po avokadu. Očistite i iseckajte paradajz i biber i dodajte ih u tortilju. Po želji možete dodati i malo svežeg peršuna ili korijandera. Ako želite da povećate vrednost proteina u obroku, u tortilju dodajte pasulj iz konzerve, sočivo ili leblebije. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.

Prijatno!

Šta je potrebno da znate pre nego što uvedete grejpfrut u svoju svakodnevnu ishranu

Preuzmite android aplikaciju.