Kada je napolju vruće i ne želite da kuvate, konzervisana tunjevina je odličan izbor. Od njega možete napraviti namaz, dodati u sendvič ili tortilju. Tortilja sa tunjevinom i povrćem je brzi ručak pun proteina koji se može sastaviti za samo pet minuta.
Sastojci:
- 1 tortilja
- 1 mala konzerva tunjevine
- 1 mali paradajz
- ½ bibera
- ½ avokada
- ½ kašičice belog luka u prahu
- malo limunovog soka
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Stavite tortilju na ravnu površinu i dodajte joj polovinu avokada. Zgnječite avokado viljuškom i začinite ga solju, biberom, belim lukom u prahu i malo limunovog soka. Tunjevinu ocedite od ulja ili salamure i rasporedite po avokadu. Očistite i iseckajte paradajz i biber i dodajte ih u tortilju. Po želji možete dodati i malo svežeg peršuna ili korijandera. Ako želite da povećate vrednost proteina u obroku, u tortilju dodajte pasulj iz konzerve, sočivo ili leblebije. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.
Prijatno!
Šta je potrebno da znate pre nego što uvedete grejpfrut u svoju svakodnevnu ishranu
Preuzmite android aplikaciju.