Данас доносимо рецепт за јогурт торту са јагодама. Припрема је веома једноставна јер је ово класични јогурт бисквит за који вам чак није потребна вага – довољна је пластична чашица за јогурт која служи као мерна шоља. То је веома издашан колач, савршен за породична окупљања или ненајављене госте, а ако вам је ипак потребан мањи колач, само преполовите количину свих састојака.

Састојци:
- 400 г јагода
- 400 мл јогурта
- 4 велика јаја
- 1 шоља шећера
- 1 шоља уља
- 4 шоље универзалног брашна
- 3 мале кашичице прашка за пециво
- мало лимуновог сока
- маст и брашно за тесто
Припрема:
Уклоните дршке јагодама, оперите их, исеците на кришке, попрскајте са мало лимуновог сока и промешајте. Подмажите калуп за торту, поспите брашном и оставите са стране.
Помешајте брашно и прашак за пециво и просејте у једну посуду. У другој посуди додајте јаја и шећер, мешајте око пет минута док смеса не постане светло жута и густа. Додајте уље мало по мало, лагано мешајући на малој брзини. Затим додајте сав јогурт и умешајте.
На крају додајте просејано брашно и кратко мешајте на малој брзини док се све не сједини.
Додајте половину припремљених јагода у смесу и промешајте шпатулом или кашиком. Затим додајте смесу у плех и поравнајте је шпатулом, па поређајте остатак јагода одозго.
Ставите у рерну загрејану на 180 степени Целзијуса и пеците око 40 минута, док се колач не одвоји од ивица и не добије златно жуту боју на површини.
Пријатно!
Истина о води са лимуном ујутру: Да ли заиста има тако моћно дејство?
Преузмите андроид апликацију.