Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Брзински колач са јагодама

Данас доносимо рецепт за јогурт торту са јагодама. Припрема је веома једноставна јер је ово класични јогурт бисквит за који вам чак није потребна вага – довољна је пластична чашица за јогурт која служи као мерна шоља. То је веома издашан колач, савршен за породична окупљања или ненајављене госте, а ако вам је ипак потребан мањи колач, само преполовите количину свих састојака.
Фото: Pixabay/martalawacz
Састојци:
  • 400 г јагода
  • 400 мл јогурта
  • 4 велика јаја
  • 1 шоља шећера
  • 1 шоља уља
  • 4 шоље универзалног брашна
  • 3 мале кашичице прашка за пециво
  • мало лимуновог сока
  • маст и брашно за тесто
Припрема:

Уклоните дршке јагодама, оперите их, исеците на кришке, попрскајте са мало лимуновог сока и промешајте. Подмажите калуп за торту, поспите брашном и оставите са стране.

Помешајте брашно и прашак за пециво и просејте у једну посуду. У другој посуди додајте јаја и шећер, мешајте око пет минута док смеса не постане светло жута и густа. Додајте уље мало по мало, лагано мешајући на малој брзини. Затим додајте сав јогурт и умешајте.

На крају додајте просејано брашно и кратко мешајте на малој брзини док се све не сједини.

Додајте половину припремљених јагода у смесу и промешајте шпатулом или кашиком. Затим додајте смесу у плех и поравнајте је шпатулом, па поређајте остатак јагода одозго.

Ставите у рерну загрејану на 180 степени Целзијуса и пеците око 40 минута, док се колач не одвоји од ивица и не добије златно жуту боју на површини.

Пријатно!

Истина о води са лимуном ујутру: Да ли заиста има тако моћно дејство?

Преузмите андроид апликацију.