Tunjevina je odličan izvor proteina, bez obzira da li ovu ribu jedete svežu ili konzervisanu.

Sastojci:
- 1 tortilja
- 1 mala konzerva tunjevine
- 1 mali paradajz
- ½ bibera
- ½ avokada
- ½ kašičice belog luka u prahu
- malo limunovog soka
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Stavite tortilju na ravnu površinu i dodajte joj polovinu avokada. Zgnječite avokado viljuškom i začinite ga solju, biberom, belim lukom u prahu i malo limunovog soka. Tunjevinu ocedite od ulja ili salamure i rasporedite po avokadu. Očistite i iseckajte paradajz i biber i dodajte ih u tortilju. Po želji možete dodati i malo svežeg peršuna ili korijandera. Ako želite da povećate vrednost proteina u obroku, u tortilju dodajte kuvani pasulj iz konzerve, sočivo ili leblebije. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.
Prijatno!
Gotovo svi jedemo ovo meso, a verovatno nemamo pojma koliko je štetno!
Preuzmite android aplikaciju.