Међу познатијим предјелима су брускети, а припремљени по рецепту једног чувеног италијанског кувара ће вас одушевити.
Састојци:
- хлеб
- чери парадајз
- 1/2 љуте папричице
- 2-3 чена белог лука
- 2-3 листа оригана (може и сушени)
- моцарела
- рикота
- мало босиљка
За пасту од сушеног парадајза:
- сушени парадајз
- мало сирћета
- мало маслиновог уља
Припрема:
Исеците хлеб на парчиће, па пропржите добро са обе стране у тигању. Још је боље ако имате грил тигањ. Парадајз ставите у плех, прелијте маслиновим уљем, па посолите и поспите сецканим белим луком, сецканом љутом папричицом и ориганом. Пеците их на 200 степени око 2-3 минута. У чинији помешајте моцарелу коју сте згњечили, а затим додајте рикоту, мало соли и промешајте. Направите пасту од сушеног парадајза тако што ћете изблендирати сушени парадајз који сте мало посолили и у који сте сипали маслиново уље и сирће. Узмите хлеб који сте препекли, па пређите преко њега ченом белог лука. Сипајте мало маслиновог уља, па премажите пастом од сушеног парадајза. Преко премажите намазом од сира, поспите печени парадајз и украсите босиљком. Прелијте маслиновим уљем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.