Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Боршч-чорба од цвекле

Боршч, јака, мирисна, киселкаста чорба, пикантног укуса и ватрено црвене боје.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • ½ килограм говедине
  • 1-2 чена белог лука
  • 3-4 зрна бибера
  • 1 главица црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 3 бела кромпира
  • 2 средње цвекле
  • ½ главице слатког купуса
  • 4 парадајза
  • сирће
  • кисела павлака
  • свеж сецкан першун
  • со, вегета и бибер по укусу
Припрема:

Говедину исецкану на коцкице кувајте 30 минута у посољеном 1 ½ л воде заједно са бибером у зрну и гњеченим белим луком. Сецкани црни лук, шаргарепу, кромпир и цвеклу исечене на коцкице, исецкан купус, ољуштен и крупно исечен парадајз кратко продинстајте на уљу, па динстано поврће додајте чорби са говедином.

Зачините по укусу и чорбу кувајте на тихој ватри. Када месо и поврће омекшају сипајте сирће у чорбу по укусу и добро промешајте. Непосредно пре сервирања у чорбу додајте павлаку и поспите је сецканим першуном.

Пријатно!

Kako se čisti i ljušti cvekla: Pre nego što uzmete nož ili ljuštilicu, obavezno morate ovo da uradite

Преузмите андроид апликацију.