Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бечка шницла

Бечка шницла спада у омиљен начин припреме меса, шницли. Може пронаћи и у понуди многих ресторана у региону, те се може рећи да је јако популарна. А врло често је сви спремамо и код куће. За све оне који можда не знају како се прави популарна шницла.
Фото: Pixabay/Hans
Састојци:
  • 4 јунеће шницле
  • 1 јаје
  • 4 кашике брашна
  • 4 кашике презли
  • со
  • бибер
  • уље за пржење
Припрема:

Шницле посолимо, провучемо кроз брашно, улупано јаје и презле. Ствавимо их у тигањ у загрејано уље. Када порумене извадимо из уља и ставимо на папир да се оцеди вишак. Бечка се служили са кришком лимуна, мешаном купус салатом, кромпир пиреом или прженим кромпирићима.

Пријатно!

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Преузмите андроид апликацију.