Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Баунти торта

Укусна комбинација сочног чоколадног кекса и кокосовог крема одушевиће све љубитеље популарне Баунти чоколадице.
Фото: Pixabay/Alexas_Fotos
Састојци:

За бисквит:

  • 4 јаја
  • 100 грама шећера
  • 4 кашике топле воде
  • 8 кашика уља
  • 80 грама глатког брашна
  • 20 грама какао праха
  • прстохват соли
  • 100 милилитара млека

За прелив

  • Кокосов крем
  • 800 милилитара млека
  • 150 грама шећера
  • 2 ванилин шећера
  • 120 грама гриза
  • 200 грама кокоса
  • 120 грама путера

За чоколадни прелив

  • 100 грама чоколаде
  • 100 милилитара слатке павлаке
Припреме:

Јаја умутити са шећером док не постану пенаста, па додати уље и млаку воду. Постепено додавати суве састојке – брашно, со и какао (пре додавања у смесу брашно и какао просијати). Све лагано мешајте док не добијете глатку смесу без грудвица. Смесу за бисквит сипајте у калуп за торте (26-28 цм), чије сте дно обложили масним папиром. Бисквит пеците око 20 минута на 180 степени проверите чачкалицом да ли је печен. Печени бисквит оставите да се охлади неколико минута, па прелијте топлим млеком. За припрему фила загрејте млеко и шећер до кључања. Када проври склоните лонац са ватре и умешајте гриз и кокос. Вратите лонац на шпорет и кувајте крему још два минута на лаганој ватри. У скуван крем додати путер, све добро измешати, па премазати преко чоколадног бисквита. Покријте врх торте провидном фолијом и оставите да се охлади на собној температури. По жељи торту прелити чоколадним ганаш кремом (отопљена чоколада и слатка павлака). Чувајте торту у фрижидеру неколико сати да се добро охлади пре сервирања.

Пријатно!

Kokos: Izvor lepote i zdravlja

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке