Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Banana „bread“ sa čokoladom

Ovo je odličan recept kada imate previše zrelih banana.
Foto: Pixabay/alipub
Sastojci:
  • 120 grama brašna
  • 65 grama nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 120 grama šolje rastopljenog putera
  • 160 grama smeđeg šećera
  • 3 velike zrele banane
  • 2 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 120 grama pavlake na sobnoj temperaturi
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 200 grama komadića čokolade
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za hleb uljem ili ga obložite papirom za pečenje, a dok se rerna zagreva, u činiju srednje veličine prosijte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so. Promešati i ostaviti na stranu. U maloj činiji izgnječite tri zrele banane, au srednjoj činiji pomešajte rastopljeni puter i smeđi šećer dok se ne formira gusta pasta. Dodajte pasirane banane, pavlaku i vaniliju. Mešajte dok se ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promešajte, pa dodajte sve suve sastojke i nastavite da miksate dok se sve ne sjedini. Testo će biti malo grudasto zbog banana, ali to je sasvim u redu. Na kraju dodajte komadiće čokolade (malo sačuvajte za vrh) i sipajte testo u kalup za hleb. Napunite posudu do tri četvrtine visine kalupa, a ako imate viška testa, možete ga staviti u kalup za mafine. Pospite dodatne komadiće čokolade na vrh testa. Hleb od banane pecite 50 do 60 minuta, a testo možete proveriti čačkalicom – da je hleb gotov znaćete kada umetnuta čačkalica izađe čista. Ostavite hleb od banane da odstoji u tiganju deset minuta, a zatim ga prebacite na rešetku za hlađenje. Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja. Čuvajte ga pokriveno na sobnoj temperaturi do pet dana.

Prijatno!

Tri odlične salate za zdravu kožu

Preuzmite android aplikaciju.