Ako nemate pojma šta biste mogli da napravite za ručak ili jednostavno želite da probate nešto novo, donosimo vam recept za takozvani argentinski ćevap. Pravi se od dobro poznatih i lako dostupnih sastojaka, pa se veoma lako čuva.
Sastojci:
- 300 grama mlevene govedine
- 300 grama krompira
- jedan luk
- jedan čen belog luka
- jedna kašičica soli
- malo bibera
- dva jaja
- prezle
- brašno
Priprema:
Prvo skuvajte krompir i ostavite ga da se ohladi. Za to vreme razdvojite žumanca i belance. Crni i beli luk sitno iseckati i dodati u žumanca zajedno sa začinima i umutiti. Kada se krompir ohladi, izrendajte ga u posudu sa mlevenim mesom, a zatim dodajte smesu od žumanaca. Ako želite intenzivniji ukus, možete dodati sitno seckani peršun. Smesu oblikujte u ćevape i stavite u frižider da se ćevapi stisnu. Kada budu spremni za pečenje, ćevape uvaljati u brašno, belanca i prezle i pržiti na ulju. Možete ih poslužiti uz omiljeni sos i pomfrit.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.