U prvom duelu na startu sezone, 24. jula, rezultat je bio 0:0, a Rastavac podseća da je njegov tim bio bolji i da je zaslužio da osvoji tri boda.

„Ovo je utakmica u koju ulazimo sa željom da se na neki način osvetimo za onu prvu utakmicu za koju verujemo da smo zaslužili da pobedimo, a nismo uspeli. Imamo dozu izražene želje da u ovom meču dođemo do tri boda. Spartak ima dobru ekipu, odlično je vođena, neće nas zavarati njihova rezultatska kriza jer nekada rezultati nisu pravi pokazatelj. Svesni smo da moramo da odigramo najbolje što umemo, da u odbrani osujetimo napade Srećkovića, Krstića i igrača koji se ubacuju iz drugog plana, a da u napadu budemo dovoljno kvalitetni i agresivni i da ugrozimo Manojlovića koji je bio odličan u prvom meču.“

„Iza nas je jedan pobednički niz i mi težimo da ga nastavimo. Imamo još tri utakmice, u fokusu je uvek prva sledeća, a prema informacijama koje sam dobio čeka nas teren u dobrom stanju i zato očekujem dobru fudbalsku predstavu iz koje ćemo, nadam se, mi izaći kao pobednici“, rekao je Rastavac.

On je potvrdio da u ovom trenutku može da računa na sve igrače, te se osvrnuo na negativnu tradiciju protiv Spartaka u poslednjim sezonama.

„Do danas je zdravstveni bilten dobar, odnosno nema igrača na koje ne možemo da računamo, a nadamo se da će tako ostati i posle poslednjeg treninga. Što se tiče negativnog bilansa sa Spartakom, Vojvodina vuče neke repove, te ima razne neke negativne nizove, i ja samo mogu da kažem da ćemo i na ovoj utakmici ići da se borimo za svaku loptu, sa željom da pobedimo protivnika. Taj pristup može da nam donese pobede u utakmicama u kojima mi imamo neku negativnu tradiciju“, istakao je Rastavac.

Šef stručnog štaba Vojvodine smatra da je sistem sa „lažnom devetkom“ doneo određene pozitivne promene u igri.

„Mislim da je taj sistem proširio spektar naših aktivnosti u napadu i sa moje tačke gledišta smatram da možemo da nastavimo da igramo na takav način“, kaže Rastavac.

Za kraj, on je prokomentarisao jučerašnji žreb u Kupu Srbije, koji je Voši dodelio Mladost GAT u narednoj rundi.

„Srećna okolnost žreba je da igramo kod kuće u ovoj rundi, a nesrećna je što igramo treći put sa istim protivnikom, jer znamo za nepisano pravilo je teško pobediti istog rivala više puta u kratkom periodu. Nismo u situaciji da biramo, takav je žreb. Ali opet, i da sam mogao da biram, mislim da bih izabrao ovaj put u drugom kolu Kupa Srbije“, zaključio je Rastavac.

Utakmica 18. kola Mocart  Bet Super lige Srbije, Spartak – Vojvodina, na programu je u subotu u 18 časova iz direktan prenos na kanalu Arena sport 5.