Почетна > Конкуриши и ти > Конкурси
Конкурси Србија

Расписани конкурси из области јавног информисања

Министарство културе и информисања расписало је данас 10 конкурса из области јавног информисања за 2022. годину за које је опредељено 310 милиона динара, саопштено је данас из те институције.

Расписан је Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе, као и конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја: за радио, телевизије, за штампане медије и сервисе новинских агенција, за садржаје који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија.

Како Министарство наводи, конкрус се односи и на садржаје на језицима националних мањина, намењених особама са инвалидитетом, припадницима српског народа у земљама региона, као и организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапредивања професионалних и етичких стандарда.

Конкурси, који трају до 6. априла, су, додаје Министарство расписани ради пружања финансијске подршке медијским садржајима који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповим, унапредивања професионалних и етицких стандарда промовишу.

Одлуке о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Министарство културе и информисања позива новинарска и медијска удружења, која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсних комисија као и медијске стручњаке заинтересоване за учешће у раду комисија да се писаним путем пријаве.

Konkuriši i ti: Mlekara ”Carpe Diem” (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.