Почетна > Зелени град
Актуелно Зелени град

Расписан Јавни позив за спровођење мера енергетске санације

На основу Правилникa о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде Градска управа за заштиту животне средине
расписала је Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације.
енергетска санација
Фото: Pixabay/AKuptsova

У оквиру реализације Програма мера енергетске санације породичних кућа и станова који спроводи град Нови Сад за 2022. годину, а у циљу финансијске подршке домаћинствима у процесу енергетске санације за 2022. годину Јавни позив се расписује ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката. Мере енергетске санације у домаћинствима предвиђене Програмом, спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији града Новог Сада.

Повећање капацитета за производњу енергије из ОИЕ једини начин да се обезбеди сигуран и самодовољан електроенергетски систем, а да уједно чувамо животну средину.

Критеријуми за рангирање привредних субјеката обухватају следеће:

  • цене кључних добара заједно са уградњом за меру за коју конкуришу;
  • рок важења цена за меру за коју конкуришу;
  • рок испоруке и уградње.

Циљ спровођења мера енергетске санације је унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града Новог Сада.

Рок за подношење пријава је 8. јула 2022. године, а све додатне информације и обавештења подносилац пријаве може добити путем контакт телефона 021/421-109 или путем е-mail-а: zivotnasredina@uprava.novisad.rs

Kome podnosimo inicijativu za stavljanje stabla pod zaštitu?

 

Преузмите андроид апликацију.