Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Радови на уређењу бициклистичких стаза у Футошкој улици

Град Нови Сад континуирано улаже средства у проширење мреже бициклистичког саобраћаја, која се тренутно у Новом Саду распростире у дужини од преко 100 км. У протеклих десет година опредељено је 954,5 милиона динара за уређење 67,9 км бициклистичких стаза, од чега је изграђено 54,8км нових, а кроз текуће одржавање уређено 13,1 км постојећих бициклистичких стаза.
Фото: Град Нови Сад

Током прошле године изведени су радови на реконструкцији пешачких и бициклистичких стаза на Футошком путу и у Футошкој улици, у дужини од 4,3км, на деоници од Булевара патријарха Павла до Улице Антона Чехова. За ову инвестицију опредељено је 240,5 милиона динара.

Фото: Град Нови Сад

Како би се бициклистима омогућила сигурна и безбедна вожња дуж комплетног Футошког пута, Град Нови Сад приступио је уређењу бициклистичких стаза на преосталом делу, од Улице Антона Чехова до Булевара ослобођења.

Данас, 5. јуна 2023. године, почели су радови на  деоници од Улице Браће Рибникар до Булевара ослобођења. Ови радови изводе се у оквиру Програма одржавања објеката путне привреде и обухватају уређење обостраних бициклистичких стаза на предметној деоници.

Вредност ових радова износи 18 милиона динара.

Izgubili ste dokumenta u prevozu, šta dalje? Ovo je procedura JGSP “Novi Sad”

Преузмите андроид апликацију.