Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Изгубили сте документа у превозу, шта даље? Ово је процедура ЈГСП “Нови Сад”

Изгубљене ствари у превозу су честа појава, од мобилних до џемпера. Питали смо надлежне из ЈГСП “Нови Сад” како и где се преузму ствари и шта је то што Новосађани најчешће заборављају у градском превозу.
Фото: Градске инфо
Надлежни из ЈГСП “Нови Сад” наглашавају да путници који су на станици или у самом превозу изгубили лични документ, могу лако да дођу до истог.

„Нађене ствари чувају се на Међумесној аутобуској станици на шалтеру 12 (лична документа), односно у гардероби (личне ствари). На званичној интернет страници предузећа у рубрици „Изгубљено – нађено“, путници у случају губитка документа укуцавањем свог ЈМБГ-а могу да виде да ли је исти пронађен. Информације о пронађеним стварима корисници могу да добију на телефон 021/527-399„, рекли су за портал НС Уживо из ЈГСП “Нови Сад”.

У случају да путник не преузме предмет, надлежни говоре шта се даље ради и који је рок чувања.

„Према Упутству о поступању са нађеним стварима рок чувања нађене ствари је 30 дана, односно уколико се по истеку овог рока нико не јави, благајник на изради показних карата дужан је да лична документа којима није истекао рок на који су издата, достави надлежним органима. Показне карте достављају се Комисији за расход месечних маркица, док се ПУ Нови Сад предају пронађене личне карте, пасоше и возачке дозволе, а Фонду ПИО здравствене књижице“, нагласили су.

Према евиденцији ЈГСП-а, путници у возилима најчешће губе лична документа, кредитне картице, возачке дозволе. Од ствари најчешће се губе новчаници, ранци и торбе.

У случају губљења предмета важно је брзо реаговати и предузети кораке ка проналаску ствари у Новом Саду, а током месеца пронађе се пет до десет личних докумената и предмета.

Kako je Novi Sad postao čist grad

 

Преузмите андроид апликацију.