Почетна > Бизнис
Бизнис

Радници Епла за наставак рада од куће

Компанија лидер у сегменту мобилних телефона Епл удвостручује свој хибридни модел рада и у суштини каже НЕ запосленима који се залажу за опцију даљинског рада, објавио је у уторак бизнис магазин Верге.
Фото: Unsplash/Michał_Kubalczyk

Еплова потпредседница за сегмент малопродаје и људства Деирдре О’Брајен изнела је став „Ако одвојимо тренутак да размислимо о нашим невероватним лансирањима производа прошле године, и дизајн уређаја и рекорди продаје су постигнути на основу година рада којег смо обављали док смо сви били заједно“.

О’Брајенoва је рекла да компанија коју предводи Тим Кук дубоко верује да је „лична и персонална сарадња“ од суштинске важности за културу и будућност Епла.
Епл очекује да се запослени појаве за својим столовима најмање три пута недељно почетком септембра, што је порука коју је Кук саопштио свима овог месеца.

Особље технолошког гиганта оглушило се о ову политику и написало писмо у којем се каже да је оваква политика приморала неке колеге да дају отказ. Готово 80 људи било је укључено у писање и уређивање жалбе на одлуку директора Кука.

Еплова политика је у супротности са правилима неких других попут компанија Твитера који су својим запосленима рекли да могу да раде од куће докле год желе.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.