Почетна > Србија
Србија

Радивоје Андрић добитник Гран при „Живојин Жика Павловић“

Последњег фестивалског дана 15. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, 20. септембра у Лесковачком културном центру, на конференцији за новинаре објављени су лауреати овогодишњих фестивалских награда.
Фото: Pixabay/MasterTux

Гранд При „Живојин Жика Павловић“ за најбољу режију освојио је Радивоје Андрић за филм „Лето кад сам научила да летим“.

Друга награда припала је Давиду Капцу и Андрији Мардешићу за филм „Стриц“, а трећа награда Соњи Тарокић за остварење „Зборница“.

Награду за најбољу мушку улогу припала је Ибрахиму Коми за улогу у филму „Страхиња Бановић“ редитеља Стефана Арсенијевића, а за најбољу женску улогу Ивани Рошчић, за ролу у остварењу „Стриц“ Давида Капца и Андрије Мардешића.

Специјално признање жирија за глумачки деби освојиле су Антонија Белазелкоска и Миа Гирауд за улоге у филму „Сестре“.

Награду за најбољу режију у селекцији „Дивљи филм“ освојио је Паул Негоеску за остварење „Men of Deeds“.

У категорији студентског филма, Гранд При за најуспешнијег младог редитеља освојила је Јована Аврамовић за режију филма „Изгубљени дани“.

Друга награда припала је Тини Велићковић за режију филма „Прогестерон“, а трећа награда освојио је Лука Влахо за режију филма „Јустине“.

Награду „AFIFS“ (Асоцијације филмских фестивала Србије) за најбољу режију у категорији српског филма освојио је Душан Милић за остварење „Мрак“.

Награда у категорији Српске мањинске копродукције припала је Зринку Огрести за филм „Плави цвијет“.

Петнаесто издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – „LIFFE“ биће затворено вечерас, 20. септембра, свечаном церемонијом доделе награда и пројекцијом документарног остварења „Филм давне будућности“, у коме о својим искуствима снимања филмова говоре четворица легендарних редитеља: Здравко Шотра, Ђорђе Кадијевић, Миша Радивојевић, и Бора Драшковић.

Организатор Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – „LIFFE“ је Лесковачки културни центар, а покровитељи манифестације су Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Лесковац и Филмски центар Србије.

 

U Bijeljini otvoren Sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije

Преузмите андроид апликацију.