Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Радионица пројекта „Био ко-култура” у КС Свилара

У току целодневног програма у Културној станици Свилара, 1. августа се реализује радионица пројекта „Био ко-култура” са демонстрацијом и отвореним разговором, поп-ап изложбом и панел дискусијом.
Фото: НСЕПК2022

Активности ће бити одржане у два термина од 11 до 13 часова и од 19 до 21 час.

Радионица и отворени разговор уз презентацију поп-уп изложбе ће бити одржана како би се формално представио процес стварања материјала SKOBI, истраживање кроз процес и представљање резултата истраживања кроз протитипе који су настали у току пројекта, у сарадњи са Школом за дизајн Богдан Шупут.

Панел дискусија обухвата тему одржавања животне средине и тумачење самог материјала SKOBI, што укључује не само естетску и технолошку идеју, него и биолошко/теоретско преиспитивање.

Такође водиће се разговор на тему трансдисциплинарности, развијања вештачке интелигенције и њене употребе у природним наукама и у дизајну са фокусом на савремену продукцију попут био-еко-одрживе уметности.

Завршна тема панела ће бити преиспитивање савременог тржишта уметности у Европи (и шире) и разматрање да ли постоји будућност и тржиште за такву врсту уметносити.

Гости:

Сара Павков, Милана Раковић, БИО2АРХ (Бојан Кениг и Ана Тодосијевић) и Анико ван Ние

Модератори:

Маја Халиловић, Адриенн Ујхази, Жељко Груловић и Соња Јанков

Пројекат ће бити реализован у оквиру програмског лука Дунавско море.

U četvrtak otvaranje izložbe „Made in Maribor“ u Američkom kutku

Преузмите андроид апликацију.