Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ради се атмосферска канализација у Мирка Матака, за Крајишку издвојено 158,2 милиона динара из буџета

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је данас радове у Улици Мирка Матака и Крајишкој у Петроварадину, које ће у децембру добити потпуно нови изглед. Мештани ових улица добиће двосмерну улицу, са пешачким стазама, а биће урађена и нова расвета.
Фото: НС уживо/Павле Пејић

Ђурић је истакао да је овај проблем био предложен од стране суграђана бившем градоначелнику Милошу Вучевићу, а да се добрим буџетом Града предлог извео у реализацију.

Ради се атмосферска канализација у Улици Мирка Матака, а за Крајишку улицу издвојено је 158,2 милиона динара из буџета како би се урадила саобраћајница и постала двосмерна улица. Мајке са децом и стари раније нису имали куда да пролазе, а по завршетку радова биће две пешачке стазе. Урадиће се потпуно нова атмосферска канализација, а стара водоводна мрежа ће такође бити реновирана“, истакао је први човек Новог Сада и додао да се рок за завршетак радова очекује крајем новембра.

Фото: НС уживо/Павле Пејић

Мештани са којима смо имали прилику да поразговарамо навели су да су задовољни како радови напредују и што су дочекали да њихове улице буду реконструисане.

„Моја ћерка ће се јако изненадити како се све уређује када дође у јуну из Аустралије. Морам да кажем да сам веома срећна што ћу коначно видети ову улицу другачију“, рекла је за наш портал једна од мештанки Петроварадина.

Након обиласка терена, градоначелник је посетио и месну заједницу у Петроварадину, где је разговарао са суграђанима и слушао њихове предлоге и проблеме.

Kako će Temerinski put postati moderan i poslovno funkcionalan ulaz u Novi Sad?

Преузмите андроид апликацију.