Почетна > Бизнис
Бизнис

Рачуни СББ корисницима већи од 1. фебруара: Бесплатни раскиди уговора могући до краја месеца

Да ли су преговори и борба за останак неколико телевизија са националном фреквенцијом у понуди СББ-а оптеретили буџет водећег кабловског оператора у Србији или је нешто друго по среди, тек корисници СББ услуга телевизије, кућног интернета и телефоније, „ни криви, ни дужни“, почевши од фебруара, своју претплату мораће да плаћају за око 150 динара више него на крају 2022. године.
Фото: Pixabay/Alehandra13

За ову обавезу могли су да сазнају само они који су од 1. јануара детаљно претраживали званичну интернет презентацију кабловског оператора који је вест о поскупљењу својих услуга пласирао искључиво на свом сајту и у дну децембарског рачуна у форми једне реченице написане ситним словима.

На сајту, СББ се позива на члан 107 закона о електронским комуникацијама, без јасног објашњења шта та права заправо значе.

Према коментарима СББ корисника на друштвеним мрежама, поред револта због повећаних цена за скоро 6 одсто, веће незадовољство изазвало је необавештавање јавности и недостатак транспарентне комуникације путем јавних медија.

Имајући у виду да свака једнострана промена услова и одредница уговора са собом повлачи и могућност слободног раскида истог од стране другог потписника уговора, те да је корисницима ускраћено јавно, правовремено и транспарентно информисање о променама у уговору кабловског оператора, стиче се утисак да је компанија желела да избегне већи број раскида уговора и потенцијалан губитак одређеног броја корисника.

Са друге стране, будући да је обавезан рок за обавештење о промени услова и бесплатан раскид уговора месец дана, СББ ће 1. фебруара тврдити да је испуњен законски минимум.

Многи корисници ће се са овом променом суочити тек у марту, када ће им пристићи већи рачуни него што су плаћали до тада.

Дискутабилна пословна одлука и нетранспарентна комуникација дефинитивно не иду у прилог компанији СББ која се, после непријатне саге са телевизијама Прва и Б92, поново налази на удару јавности и потенцијалном преласку својих корисника код конкуренције.

Сви они који су незадовољни потезима или услугом најраспрострањенијег кабловског оператора, до 31. јануара могу бесплатно раскинути уговор и ли потражити правну помоћ, као што су то већ чинили други незадовољни корисници у сличној ситуацији.

Veće osnovice za plate predsednika, poslanika i imenovana lica

Преузмите андроид апликацију.