Почетна > Свет
Свет

Путин предложио увођење јединствених стандарда образовања у Евроазијски економски савез (ЕАЕУ) и Заједницу независних држава (ЗНД)

Председник Русије Владимир Путин предложио је да се размотри могућност увођењу заједничких принципа и стандарда образовања у земљама Евроазијског економског савеза (ЕАЕУ) и Заједнице независних држава (ЗНД), али без враћања у совјетски систем, како се не би заклињали у постулате од пре 50 година.
Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Путин је позвао представнике земаља ЕАЕУ да размисле о увођењу заједничких принципа и стандарда образовања, координацији научних програма, уједначавању захтева за професије и стварању јединствених уџбеника техничких и других дисциплина, преноси РИА новости.

„Још једном наглашавам да то уопште не значи да треба, заједно са вама, сви да дођемо из Совјетског Савеза, да се вратимо у совјетски систем образовања и ту опет говоримо о неким постулатима од пре 30 или 50 година. Само треба да се ослонимо на темељне основе нашег образовног система, али гледамо напред, идемо напред, узимамо најбоље што постоји на свету и стварамо своје“, рекао је руски председник на састанку са шефовима делегација ЗНД и ЕАЕУ.

Чланице ЕАЕУ су Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија и Киргистан, док Заједницу независних држава (ЗНД) чине Јерменија, Азербејџан, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан и Узбекистан.

Dženet Jelen: SAD žele da sarađuju sa Kinom u rešavanju hitnih globalnih izazova

Преузмите андроид апликацију.