Почетна > Србија
Србија

Пуповац гласао на изборима, позвао српску заједницу да искористи бирачко право

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац позвао је данас све бираче, припаднике српске заједнице у Хрватској да изађу на парламентарне изборе и да траже розе листић у складу са својим правом и својим избором.
Фото: Танјуг/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC/ n

Он је гласао нешто после 10 часова на бирачком месту број 85 у месној заједници Врбик у Загребу.

Пуповац је у изјави новинарима након гласања изразио наду да ће резултати избора донети најбоље Хрватској, очекивањима грађана као и да ће припадници националних мањина укључујући српску, направити “најбољи избор у складу са својим правима и интересима“.

Оценио је и да је ова кампања била другачија у односу на претходне када је реч о њеној дужини, непредвидивости, датуму избора, као и због тога што, како каже, није било озбиљног надметања у политичким програмима и политичким порукама.

Председник СДСС је рекао да очекује да излазност буде већа него пре четири године, али да је тешко проценити колико већа.

У Хрватској се данас одржавају парламентарни избори, 11. по реду од проглашења самосталности 1991. године, а реч је о првом од три изборна циклуса најављена у овој години, која је због тога још названа “суперизборном“.

Бирачка места отворена су у 7 часова, а биће затворена у 19 сати.

Čačak, Lučani: Sneg pada od jutros, putevi prohodni

Преузмите андроид апликацију.