Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Пуно смеха, Гала концерт, волонтери и један „Идиот“ данас у Новом Саду (понедељак, 5. децембар)

Први дан недеље ће бити сунчан, али ветровит. Јутарња температура ће бити 5 степени, највиша дневна температура ће бити 12 степени. Овог понедељка има и пуно фантастичних дешавања у нашем граду.
Фото: Градске инфо

Ево шта вас очекује данас у нашем граду:

Данас можете уживати у доброј музици, пуно смеха и наравно на Зимзоленду можете попити и кувано вино.

У Синагоги, Јеврејска општина Нови Сад у сарадњи с Музичком омладином Новог Сада организује концерт циклус песама за мецосопран, гудачки квартет и клавир, Роналд Цорп: Лонина писма. Концерт ће се одржати од 20:00 часова, а улаз је бесплатан.

Фото: Градске инфо

А у Српском народном позоришту се одржава Гала концерт у част Вери Ковач Виткаи, примадони и професорки од 20:00 часова.

У госте нам долази сјајни Срђан Олман и чувени Загребачки комичар Иван Шарић. Они ће вас насмејати до суза вечерас у Герили од 20:30 часова.

Фото: PrtSc/Facebook.com/GerilaNS

Карте су у продаји у Герили. Број за резервације 064/2696081.

Питате се ко је идиот? Да ли је душа детета суочена са свим аномалијама друштва? Слике и стегнути оквири, љубави и страсти, проливена крв Христова у сликама, пламтеће обале и разбијени снови. Да ли је Идиот онај који одбија да се придружи редовима лицемера? Или сви остали?

Погледајте представу „Идиот“ у Новосадском позоришту од 19:00 часова и нађите одговоре на сва питања.

Фото: Градске инфо

У Српском народном позоришту можете погледати представу „Код вечите славине“ од 19:30 часова на сцени Пера Добриновић.

Знамо сви да је децембар резервисан за добра дела, да је време  и резервисан за дељења поклона. Црвени крст Новог Сада ће данас почети поделу пакета помоћи најугроженијим суграђанима.

Подела пакета помоћи је реализација програма „Подела помоћи за директно ублажавање сиромаштва и други видови помоћи социјално угроженим грађанима”, а пакети ће моћи да се преузму у магацину Црвеног крста Новог Сада, улица Раде Кончара 1 (Петроварадин), од 10:00 часова.

Програм за директно ублажавање сиромаштва спроводи се у сарадњи Црвеног крста Новог Сада и Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада.

Корисници ове помоћи су суграђани у стању социјалне угрожености, а који су се Црвеном крсту Новог Сада обраћали путем захтева за помоћ у току 2022. године.

Данас се обележава Међународни дан волонтера, тим поводом у Омладинском центру – ОПЕНС (Булевар деспота Стефана 5)  са почетком у 14:00 часова одржаће се конференција „Култура у наранџастом оквиру“.

Конференција ће почети садњом стабала пријатељства испред Омладинског центра – ОПЕНС и наставиће се програмом, на којем ће се присутнима обратити гости, партнери на пројекту „Youngeteers“, а који се бави волонтирањем у култури (Италија, Пољска, Хрватска, Румунија, Бугарска).

Такође, овом приликом окупљенима ће бити представљени резултати рада Новосадског волонтерског сервиса који је за 5 година активног рада подржао преко 350 волонтерских активности, окупио скоро 2000 волонтера у својој бази и са њима испунио преко 30.000 волонтерских сати.

Данас почињу припремни радови на санацији коловоза у Шумадијској улици, због чега ће доћи до обуставе саобраћаја у овој улици.

Фото: Pixabay/Taken

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.