Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Ова прва недеље децембра је унела магију у наше животе. Интересантних дешавања има на претек. Уживајте ове недеље у доброј музици, у распеваној јелци, куваном вину, одличним представама и пуно смеха и забаве.
Фото: Градске инфо
Зимзоленд, Трг слободе до 28. децембра
Фото: Instagram.com/zimzolend

На Тргу слободе и ове године ћемо уживати у фестивалу празничног расположења и новогодишњег духа у Новосадском Зимзоленду. Очекује вас празнични избор домаћих производа, медењаци, бомбоне, колачи, кувано вино, али и велики избор сувенира и рукотворина. На бини у облику јелке чућете распеване дечије хорове, а током викенда музички програм употпуниће свирке бендова и ДЈ вечери. Дођите по омиљени зимски напитак и слаткиш и препустите се чарима Зимзоленда.


“Божићна чаролија“ испред Тржног центра “Променада“ до 10. јануара

Испред Тржног центра “Променада“ можете приметити занимљив културно-уметнички програм и мноштво кућица са врхунском домаћом клопом и слаткишима. У питању је фестивал “Божићна чаролија“. Фестивал се организује другу годину заредом, а овог викенда отворен је наступима хора “Шарени вокали“ и бенда “Бранимир и непријатељи“. Хор је, наравно, наступао на распеваној јелци, а посетиоци су могли уживати у куваном вину, ушећереним јабукама, штрудлама, гуменим бомбонама и другим традиционалним слаткишима. У склопу фестивала постављен је карусел који је деци привукао посебну пажњу.

Програм ће сваким даном званично почињати од 18 часова, а Новосађани ће моћи да уживају у “Божићној чаролији“ све до 10. јануара.


Фестивал фолклора Срба из региона у Српском народном позоришту 4. децембра

Фестивал фолклора Срба из региона је репрезентативна манифестација која чува и негује нематеријално културно наслеђе Срба из региона. Фестивал је ревијалног карактера и окупља велики број културно-уметничких друштава Србије, које чине Срби пореклом из региона, и који уз игру и песму евоцирају успомене и одржавају животну нит са завичајем. Фестивал има регионални карактер и поред KУД-ова из Србије учествују и KУД-ови из Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ, као и KУД-ови из држава региона који раде на очувању културног наслеђа Срба у региону. Широм Србије, а нарочито Војводине, данас активно ради велики број културно-уметничких друштава и певачких група које негују бисере српске изворности. Овај Фестивал је од изузетног значаја за очување српског културног наслеђа, како Срба из региона, тако и Срба у Србији. Манифестација има изузетан значај за друштвену заједницу, јер подстиче очување и преношење знања о елементима нематеријалног културног наслеђа Срба и показује јединство и недељивост српског народа.


Специјал Неше Бриџиса, представа „The Best of“ 4. децембра у Треми
Фото: PrtSc/Facebook.com

Ненад Даниловић, познатији под псеудонимом Неша Бриџис, један је од најпознатијих српских „stand up“ комичара. Љубитељи комедије из региона јако добро знају Нешу Бриџиса, био је гост на великом броју фестивала у Хрватској, Словенији, Босни, Македонији, Црној Гори… И поред страха од летења, публика је имала прилику да га види и у Аустралији. За његове вечери комедије увек се тражи карта више.

Неша је један од утемељивача Српске „stand up“ сцене састоји се из низа најбољих,уникатних а можемо рећи и култних представа које су међу публиком најпопуларније и које су се временом развиле у веоме популарне представе ,не само у Србији него и широм света.

Сплет најбољих представа смештене у једну овај пут. Представа у којој публика учествује, имајући прилику да чује свој омиљени скеч.


Срђан Олман и Иван Шарић, 5. децембра у Герили
Фото: PrtSc/Facebook.com/GerilaNS

У госте нам долази сјајни Срђан Олман и чувени Загребачки комичар Иван Шарић.

Карте су у продаји у Герили. Број за резервације 064/2696081


Гала концерт: Вери Ковач Виткаи, примадони и професорки, у част 5. децембра у Српском народном позоришту.
Фото: PrtSc/visitns.rs

Поводом 90. рођендана примадоне Опере СНП-а Вере Ковач Виткаи, концерт организују СНП и Академија уметности у Новом Саду. Концерт ће се одржати 5. децембра у 20:00 часова у Српском народном позоришту.

У част проф. Вере Ковач Виткаи наступају некадашњи ученици из њене класе и оперски солисти.

Весна Аћимовић, Данијела Јовановић, Агота Кучера Виткаи, Љиљана Лишковић, Сенка Недељковић, Марија Цвијић, Жељка Здјелар, Марина Павловић Бараћ, Виолета Срећковић, Саша Петровић, Горан Стргар и Золтан Габор.

Програм: Штраус, Моцарт, Верди, Калман, Чајковски, Пучини, Сен-Санс.


Миле Кекин са својим триом у Герила бару, 10. децембра
Фото: PrtSc/Facebook.com/events

Ексклузивно у Герила бару први пут после престанка рада Хладног Пива, Миле Кекин са својим триом стиже у Нови Сад 10. децембра за своје најверније фанове како би у клупској атмосфери направио догађај за памћење. Као одговор на питање „Зашто и чему Трио кад имам Хладно пиво?“ Миле Кекин дао је одговор:
„Намера ми је да за разлику од великих концерата с пуно децибела овде и ја будем мало тиши и опуштеније комуницирам с публиком. Миле Кекин Трио варијанта зато на тренутке подсећа на кабаре са стeнд aп деловима а кад се ја латим гитаре и на слапстик комедију.“ Миле у току наступа објашњава позадину песама, начин на који су настале и зашто их је написао.


Рундек и екипа, 10. и 11. децембра у  Позоришту младих

Пет концерата Рундека и Екипе по Србији. Регионално признати музичар Дарко Рундек и Екипа одржаће током децембра пет концерата по Србији. За почетак мини турнеје заказан је наступ 9. децембра у Културном центру Панчева. Одмах затим, 10. и 11. децембра, уследиће два концерта у Новом Саду (Позориште младих). Рундек и Екипа стижу 16. децембра у Зрењанин (Културни центар) и, на крају, 17. децембра у Смедеревску Паланку (сала Основне школе „Херој Иван Мукер“).
Сви концерти поћињу у 20:00 часова.

Уживајте!

Od gradske streljane do kulturne stanice – dvorac Eđšeg

Преузмите андроид апликацију.