Уколико сте се ужелели укуса пуњених паприка, а због поста или начина исхране не једете месо, обавезно испробајте овај рецепт, јер иако је вегански, нема шансе да приметите да је надев којим су папирке напуњене, заправо, од ораха.

Састојци:
15-20 сувих паприка
1 кромпир
2 кашике уља
3 главице црног лука
2 ловорава листа
1/2 кашичице бибера
2 празилука
2 шаргарепе средње величине
2 кашичице сувог биљног зачина
1 кашичица соли
150 г обареног пиринча
200 г млевених ораха
1 кашичица алеве паприке
вода
1 кашичица сувог биљног зачина
Припрема:
У тагањ сипамо уље ставимо да се загреје. Када се уље загрејало додамо исецкан црни лук и динстамо пар минута. Додамо ловоров лист, бибер и настављамо са динстањем.
Затим додајемо исецкан празилук и нарендану шаргарепу. Додамо суви биљни зачин, со и наставимо са динстањем.
Када смо лук лепо удинстали додајемо претходно обарен пиринач и млевени орах. На крају додајемо алеву паприку.
Припремимо суве паприке и кромпир исечемо на колутове. Паприке пунимо филом и затварамо колтовима кромпира.
Напуњене паприке ређамо у дубоку шерпу. Зачинимо их сувим биљним зачином, налијемо водом и кувамо на тихој ватри 2 сата.
Када су паприке куване запечемо их у рерни на 200 целзијуса 15так минута.
Beli pirinač ima 4 posledice po organizam; 30 odsto ljudi prijavilo pojavu teškog sindroma
Преузмите андроид апликацију.