Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

Првог дана пријава највеће интересовање за упис на Факултет техничких наука

Првог дана уписа на прву годину основних и интегрисаних академских студија, на неки од факултета Универзитета у Новом Саду, пријавило се укупно 6.067 кандидата.
факултет
Фото: Градске инфо

Највећи број пријављених кандидата имао је Факултет техничких наука у Новом Саду.

Факултет техничких наука првог дана има 2.368 пријављених кандидата за попуњавање 2.524 места, предвиђених овогодишњом усвојеном квотом од стране Сената Универзитета у Новом Саду.

Процентуално гледано, број попуњених места на овом факултету после првог дана пријаве је 93,82%.

За упис на Филозофски факултет у Новом Саду пријавио се укупно 831 кандидат од 975 места предвиђених квотом, што је попуњеност од 85,23%.

Економски факултет у Суботици има 402 пријављена кандидата од 950 слободних места по конкурсу, за упис на Правни факултет се пријавило 430 кандидата од 660 слободних места, а Технолошки факултет има 92 пријављена кандидата за попуњавање 255 расположивих места.

За упис на Пољопривредни факултет пријавило се 218 кандидата за 665 места, а Медицински факултет има 161 пријављеног кандидата за попуњавање 219 расположивих места.

Академија уметности у Новом Саду завршила је са пријавом кандидата, а за попуњавање 227 расположивих места пријавило се 560 кандидата.

У зависности од тога када је пријава почела, кандидати имају рок за пријаву на неким факултетима до 24. јуна, а на неким до 28. јуна 2022. године. Детаљне термине можете погледати на сајту Универзитета у Новом Саду.

Детаљне информације о броју кандидата по факултетима можете погледати на следећем линку.

Više od devet miliona dinara za uređenje tri studentska doma i Velike menze

Преузмите андроид апликацију.