Почетна > Нови Сад
Актуелно Индекс Нови Сад

Више од девет милиона динара за уређење три студентска дома и Велике мензе

И овог лета наставља се сређивање студентских домова у Новом Саду. Више од девет милиона динара биће инвестирано у радове у три студенска дома и Великој мензи.
Фото: Градске инфо

У студенском дому „Слободан Бајић “ биће саниран комплетан кров, а у Студентскон центру Нови Сад подсећају да је прошле године инвестирано у замену врата на студентским собама и извршено уређење свих тераса. Велику мензу очекује кречење целог објекта.

У студентском дому „23 oктобар“ – ће бити обновљене хидрантске инсталације, а комплетно ће бити окречен студентски дом „Фејеш Клара“.

„Већ неколико година заредом Студентски центар Нови Сад интензивно ради на побољшању услова за живот и боравак студената у нашим домовима. Прошле и ове године улаже се преко 50 милиона динара у домове и мензу. Прошле године су замењена сва врата на првом спрату у домовима „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“. А први пут после изградње извршено је уређење тераса у оба дома. Такође, замењен је кров на дому „Сајмиште“, а око пет милиона динара инвстирали смо у уређење „Ресторана 2″ – велике мензе, где су поред кречења, замењена врата на тоалетима и постављене нове плочице у целом ресторану“, рекао је Мартиновић и наставио:

„У дому „Никола Тесла“ уместо старих уградили смо нове туш кабине, а отворили смо још један ресторан у главном холу Спенса у ком се послужује 500 порција ручка дневно. То је само део улагања да бисмо амбијент у ком борави и храни се 3.5 хиљаде студената био што удобнији и уређенији“, каже Зоран Мартиновић, директор Студентског центра.

Сви радови биће изведени током лета док се студенти налазе на летњем распусту.

„Изузетно је важно да током лета када су студенти на распусту унапредимо просторе у којима студенти бораве, како бисмо им омогућили што боље услове за школовање и живот“, рекао је Мартиновић.

Он подсећа да је у циљу растерећења Велике мензе и унапређења услуге исхране студената у главном холу Спенса, преко пута улаза на базене отворен нови ресторан од 127m2, у ком се сваког дана послужује ручак за 500 студената.

Stipendije za studiranje u Kraljevini Maroko

Преузмите андроид апликацију.