Početna > Srbija
Srbija

Prve bebe primile BSŽ vakcinu u Narodnom frontu

U GAK „Narodni front“ prve od 600 beba koje su umesto „BSŽ“ vakcine primile fiziološki rastvor danas su primile pravu BSŽ vakcinu.
Foto: Freepik/jcomp

Prve bebe su već jutros imunizovane, a danas bi trebalo još desetak dece da primi vakcinu, preneo je „Blic“.

GAK „Narodni front“ saopštio je prethodno da roditelji beba koje su, umesto BSŽ vakcine, u ovoj klinici dobile fiziološki rastvor, od danas mogu da zakažu termin za naknadnu vakcinaciju tom vakcinom.

Vakcinacija se može zakazati na brojeve telefona: 011 2068-205 i 011 2068-328, svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Na sajtu GAK „Narodni front“ navedeno je da će BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biti sprovedena prema rasporedu koji će roditelji dobiti iz kolcentra Klinike u narednim danima.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i GAK „Narodni front“ juče su saopštili da je 600 beba od 16. septembra do 19. oktobra u GAK „Narodni front“ u Beogradu, umesto BSŽ vakcine, primilo fiziološki rastvor.

Grujičić je naglasila da deca nisu ugrožena i najavila da će vakcinacija te dece biti izvršena u narednom periodu.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere i dodala da se greška desila na nivou jedne osobe, odnosno da je pogrešila apotekarka.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi sa navodima da je u GAK „Narodni front“ 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziološki rastvor.

Vučić dočekao Ursulu fon der Lajen u Nišu

 

 

Preuzmite android aplikaciju.