Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Прослава рођендана Позоришта младих у недељу

Прослава рођендана Позоришта младих одиграће се у недељу, 12. фебруара са почетком у 18 часова у Великој сали Позоришта младих.
Фото: Градске инфо

Године 1932, пре 91. годину, у Новом Саду је отпочело са радом Луткарско позориште при Соколском друштву, које је временом прерасло у Позориште младих. Као резултат процеса започетог 1932. године, 12. фебруара 1933, Луткарско позориште је премијерно извело представу „Краљевић из подземља“, која се сматра првом професионалном луткарском представом на подручју данашње Републике Србије и читавог региона.

Због свега наведеног 12. фебруар је симболично, узет за датум када се прославља Дан Позоришта младих и Дан луткарства у Србији.

Поводом рођендана одржаће се свечана академија.

На свечаној академији ће бити изведена потпуно обновљена представа „Весели музичари“, чије ће ово бити 400 извођење, али и премијера.

Улазнице за све представе из редовног фебруарског репертоара Позоришта младих које буду купљене у недељу 12. фебруара биће на попусту од 30%. (Попуст се не односи на гостовања других позоришних кућа). Благајна ради од 10 до 20 сати.

„Cineplexx Promenada“ vas vodi u Pariz ili Rim – evo kako da učestvujete u nagradnoj igri

Преузмите андроид апликацију.