Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Пројекат „Заједно у инклузији – за добробит деце Новог Сада“

Град Нови сад од 2019. године спроводи пројекат „Заједно у инклузији – за добробит деце Новог Сада“.
Фото: Градске инфо

Партнери на пројекту су Предшколска установа „Радосно детињство“, Центар за производњу знања и вештина, Центар за социјални рад, Дом здравља „Нови Сад“ и Школа „Милан Петровић“.

Координаторка програмских активност ПУ ‘Радосно детињство’ Марина Копривица објашњава циљ пројекта.

„То је унапређење доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете, од рођења до поласка у школу, нарочито за ону из економски осетљивих друштвених група“ рекла је Копривица.

Жеља је да се обухвати што већи број деце у раном узрасту од 3 до 5,5 година, да их укључи у васпитно-образовни систем и на тај начин подржи њихов развој и учење.

 

У предшколској установи се организује додатни програм „Растемо заједно“ у вртићу „Буба мара“ на Клиси за децу од 3 до 5,5 година, који се реализује кроз радионице сваке суботе од 9 до 13 часова а теме су разне: човеково тело, очување здравља, чула, емоције, човек као део природног окружења, како се безбедно понашати у саобраћају, биљни и животињски свет и све друго што интересује децу.

Контакт телефон, за пријаву и информације о бесплатним радионицама је 063 560 294. Сваког радног дана од 9 до 12 часова.

Omladinski kreativni centar poziva mlade na usavršavanje neformalnih veština i tehnika

Преузмите андроид апликацију.