Почетна > Нови Сад

Индекс Нови Сад Србија

Пројекат Научно-технолошког парка Нови Сад међу пет најбољих

Пројекат Научно-технолошког парка Нови Сад нашао се међу пет најбољих европских пројеката ове године на такмичењу „Interreg Slam 2023“ који се одржавао на тему „Вештине“.
Фото: Научно-технолошки парк Нови Сад

Из Научно-технолошког парка Нови Сад су саопштили да се њихов пројекат „UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence“, који је финансиран у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Хрватска, бави подучавањем младих на тему коришћења нових савремених технологија и вештина.

Најзначајнија ствар коју је Научно-технолошки парк Нови Сад у склопу овог пројекта успешно реализовао је отварање „DEAL“ лабараторије у Парку, која има намену да истраживачи у припремној фази свог производа, захваљујући виртуелној реалности, испробају читав процес производње и исправе потенцијалну грешку пре него што се производ пусти у погон и реалну израду.

Такође, планиран је бесплатни курс занимљивог предавања за ученике основних и средњих школа под називом „Стварност из другог угла – AR&VR технологије“, који се организује са циљем да млади, на време, сазнају више о напредним технологијама, како функционишу, како се користе и које могућности пружају у различитим областима.

Предавање ће бити одржано 26. септембра у 12 сати у Научно-технолошком парку Нови Сад, а на њему ће стручни предавачи пружити увид у најновије трендове, примере употребе, као и потенцијал ове технологије за промену нашег свакодневног живота и пословања, закључено је у саопштењу.

Stručni skup „Obrazovanje pristupačno svima“ 22. septembra na Univerzitetu u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.