Почетна > Србија
Бизнис Србија

Пројекат литијум уништиле стране службе и наша неодговорност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ, говорећи о пројекту експлоатације литијума, да смо нашом неодговорношћу изгубили нешто што је могао да буде квантни скок за привреду Србије и поновио да је одлука о одустајању од пројекта Јадар његова највећа грешка.
Фото: Unsplash/Dominik Vanyi

„Ми смо једини народ ког су стране службе успеле толико да растуре у парам парчад, да својим лажима преко свих медија и друштвених мрежа, уништимо нешто што је могло да буде квантни скок за Србију“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Првој.

Како је рекао, странци су се тукли између себе да ли ће Рио Тинто или неке друге компаније да експлоатишу наш литијум који је квалитетнији од немачког и чешког.

Поновио је да се и данас „једе“ због одлуке да се прекине пројекат и додао да да смо ми једини народ које одрекао своје нафте, мислећи на литијум, а како је рекао Лозница, Рађевина, Крупањ Мали Зворник Љубовија и читава Мачва могли да процветају.

„Лозница има буџет од 35 милиона евра, могли су да имају буџет од 200 милиона евра, да не зунају шта ће с парама и да уместо реланих 75. 000 становника имају 150. 000 људи“, нагласио је Вучић.

На питање да ли је та одлука неповратна одговорио да је то питање за наредну Владу Србије.

Не мислим да је то релно у кратком року да се о томе разговара осим ако се не знам какво чудо деси па да неко каже како то није тај рудник или да се тако играте, осим ако не дођу неке друге чињенице на сто“, рекао је председник Србије.

Vučić: Nemamo problem s gasom, želim da bude dovoljno struje

Преузмите андроид апликацију.