Почетна > Свет
Свет

Програмери видео игара откривају колико зарађују

Многи су приметили да су плате у гејминг индустрији знатно мање од оних које се исплаћују у традиционалном технолошком сектору.
Фото: Unsplash/Sean Do

Програмери видео игара су на Твитеру, под хаштагом #GameDevPaidMe, поделили податке о томе колико зарађују.

Радници из различитих сектора гејминг индустрије и из разних студија као што су Bungie, Acitivision Blizzard, Riot Games и Ubisoft открили су своје плате и како су оне расле током година. Многи су приметили разлике у платама, а неки од њих зарађују знатно више на истим или сличним позицијама.

Као што се и очекивало, највеће плате исплаћују се у земљама попут САД-а и Канаде, где позиције на почетном нивоу нуде 20 до 40 хиљада долара годишње, а радници средњег нивоа могу очекивати од 80 до 120 хиљада долара годишње. Међутим, друге земље могу понудити знатно мању плату за исте позиције, а запослени из средњег ноивоа у земљама попут Мексика добијају само око 30 хиљада долара годишње.

Искуснији програмери зарађују највише, између 100 хиљада и 140 хиљада долара годишње. Неки од њих зарађују више од 200.000 долара годишње.

Неки познатији програмери такође су открили своју плату, а међу њима и девелопер игре Fallout – Џош Сојер.

Многи су приметили да су плате у гејминг индустрији, посебно за програмерске позиције, знатно мање од оних које се исплаћују у традиционалном технолошком сектору. Програмер који ради за Demonware, услугу за Call of Duty, истакао је да је могао да зарађује „далеко више“ да није било његове љубави према видео играма.

Хаштаг #GameDevPaidMe је покренут још 2020. године, а слични трендови појавили су се и у другим индустријама. Упркос томе, многи сматрају да се разлике у платама и даље појављују у читавој индустрији.

Корисници се надају да ће оваква транспарентност подстаћи послодавце да својим радницима понуде праведне плате у читавој индустрији.

Novi Zeland zabranjuje cigarete budućim generacijama

 

Преузмите андроид апликацију.