Kuvano vino je svakako jedno od omiljenih zimskih pića. I dok obično kuvamo crno vino i aromatiziramo ga raznim dodacima, belo je pomalo zanemareno, i to bez razloga, jer ova svetlija varijanta ima manje kalorija i podjednako je ukusna.
Belo vino se odlično slaže sa narandžom, tako da je njegov glavni dodatak.
Naravno, neizbežni karanfilić daje onaj poseban, karakterističan miris, dok je kapljica konjaka pravo osveženje u ovoj varijanti.
Sastojci:
- 1 litar belog vina
- pola litra vode
- tri pomorandže
- šećer (količina po želji)
- kašika javorovog sirupa
- cimet
- 6-8 karanfilića
- konjak
Priprema:
Iscedite sok od pomorandže i pomešajte ga sa vinom, pa dodajte sve ostale sastojke. Nakon što vino provri, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Ukrasite kriškom pomorandže.
Preuzmite android aplikaciju.