Почетна > Бизнис
Бизнис

Приватни магацини све уноснији бизнис

Око Београда, према Обреновцу, поред ауто-пута ка аеродрому, ка Бановцима и Бусијама, ничу складишта и хале.
Фото: Unsplash/ruchindra

Реч је о новом, уносном послу.

Простор се изнајмљује за ствари и канцеларијски материјал који је, због рада од куће, исељен из изнајмљених и скупих пословних простора у граду.

Српско-перуански брачни пар Мандић одлучио је да, док не купи одговарајући стан, ствари смести у магацин, саграђен по америчком моделу, који је само неколико километара удаљен од центра Београда, преноси РТС.

Ненад Мандић каже да су одлучили да, с обзиром на то да се његова породица доселила из Перуа пре неки дан и у фази су тражења стана, док не реше стамбено питање ствари оставе у складишту, јер ту имају приступ 24 сата.

Ненад и Кармен испричали су да су осам година провели заједно на крузерима.

Осим за смештај ствари током селидбе или реновирања стана, боксове користе и мали предузетници и фирме да би им архиве биле на безбедном.

„Бавимо се водоинсталатерским услугама. Имали смо прилике да држимо алат на провизорним местима, чак у једном тренутку и у колима. Имали смо негативна искуства“, каже Милан Димитријевић, водоинсталатер.

„Важно је да смо растеретили свој простор јер смо пребацили документацију. Она је безбедна и доступна јер имамо кључ и можемо да приступимо кад год пожелимо“, указала је Миљана Веселиновић из компаније „Сити експерт“.

У зависности од величине, боксови се изнајмљују по цени од 50 до 150 евра месечно.

Каже да крађа код њих не може да се деси јер има више заштите, ту су аларми, камере и физичка заштита.

Ова врста бизниса у Србији је у повоју зато што су потребна велика улагања у опрему и инфраструктуру. Међутим, све је више великих хала последњих година, јер потражња расте и исплативије је изнајмљивати магацински простор него стан.

О затварању једне од највећих карго лука у Кини због ковида-19 прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.