Летња салата од краставаца, кромпира и туњевине постала је омиљени оброк током топлијих дана.

Захваљујући једноставној припреми и укусним састојцима, често се припрема у многим домаћинствима.
Потребни састојци:
- један краставац
- три млада кромпира
- 110 грама туњевине
- пола љубичастог лука
- две кашике грчког јогурта
- две кашике першуна
- три кашике цеђеног лимуновог сока
- једна кашика маслиновог уља
- једна кашика зачина за кромпир
- пола кашике морске соли
- пола кашике бибера
Припрема:
Да бисте направили ову салату, потребно је да танко исечете млади кромпир, исперете га хладном водом, оцедите и ставите у посуду погодну за микроталасну, покријете и загрејете у микроталасној пећници док не омекша. Кромпир треба оставити да се хлади неколико минута.
Док се кромпир кува, танко исеците краставац и лук и ставите их у велику посуду. У исту посуду додајте комаде туњевине, грчки јогурт, лимунов сок, маслиново уље, першун, зачин за кромпир, морску со и бибер.
Додајте охлађени кромпир преко. Помешајте састојке у чинији док се добро не сједине. Послужите одмах или ставите у фрижидер док не будете спремни за сервирање.
Преузмите андроид апликацију.