Почетна > Свет
Свет

Принц Хари сведочи пред судом у процесу који је покренуо против Дејли Мирора

Британски принц Хари појавио се данас у судници и положио заклетву у својству сведока у процесу који је покренуо против издавача таблоида Дејли Мирор, оптужујући га за хаковање телефона и друге незаконите операције ухођења.
Фото: Танјуг/AP Photo/Kin Cheung

Хари оптужује издавача Дејли Мирора да је користио незаконите технике у „индустријском обиму“ да би дошао до жељених резултата, али британског принца очекује и унакрсно испитивање адвоката оптужене стране, која оспорава оптужбе, преноси АП.

Приц Хари, 38-годишњи син британског краља Чарлса III биће први британски краљевић још од друге половине 19. века који ће бити саслушаван пред судом.

Пре њега, 1891. године се у својству сведока пред судом појавио Харијев предак, војвода од Кларенса и Авондејла, будући краљ Едвард VII, који је сведочио на суђењу због коцкарског скандала.

Хари се одлучио да покрене судски процес и тражи одговорност британске штампе јер сматра да медији прогањају њега и његову породицу.

Излажући принчев случај пред судом, Харијев адвокат Дејвид Шерборн рекао је да су британске новине од Харијевог детињства користиле хаковање и подметања да би се докопале информација које би могле да искористе за сензационалистичке насловне стране.

Адвокат Шерборн тврди да су приче о Харију биле велика инспирација за британску таблоидну штампу која је са око 2.500 чланака покривала све аспекте његовог живота током периода од 1996. до 2011. године – од повреда у школи, преко експериментисања са марихуаном и кокаином, до успона и падова са девојкама.

„Таблоидима ништа није било свето или изван дозвољене зоне“, рекао је адвокат принца Харија.

Ukrajinski tim u MSP u Hagu nazvao Rusiju terorističkom državom

Преузмите андроид апликацију.