Почетна > Свет
Свет

Принц Хари и Меган Маркл ће престати да критикују краљевску породицу

Војвода и војвоткиња од Сасекса ће престати да се појављују у Нетфликсовим емисијама које критикују британску краљевску породицу и уместо тога ће се појављивати само иза камера.
Фото: Танјуг/AP Photo/Peter Dejong

Напад пара на чланове краљевске породице у интервјуу са Опром Винфри 2021. године, био је праћен Нетфликсом серијом „Хари и Меган“.

Хари је говорио о невољама са породицом у својим мемоарима Резерва (Спаре), објављеним у јануару.

„Тај период њиховог живота је завршен, јер више нема шта да се каже“, рекао је инсајдер за британски часопис Сан.

Извор је прошле године рекао новинама да су Нетфликс и период мемоара били њихова „ера видљивости“ и да се надају да ће ова година бити њихова „година помирења“ са краљевском породицом.

Наводи се и да ће се војвода Хари следеће недеље вратити у Британију како би сведочио против новина из Мирор групе у предмету који је у току, а у вези је са оптужбама за хаковање телефона.

Следеће недеље, такође, питања о томе како је војвода од Сасекса примљен у Сједињене Државе упркос претходној употреби дроге, биће покренута на Федералном суду у оквиру напора конзервативног аналитичког центра да дође до његовог захтева за визу.

Херитиџ фондација је прошлог месеца тужила америчку владу, тврдећи да постоји огромно интересовање јавности у вези питања да ли је Харију непрописно одобрено изузеће да уђе у земљу, „с обзиром на његову историју признања основних елемената кривичних дела употребе дрога“.

Постојало је и „питање да ли…одлуку да се војводи одобри виза … треба поново размотрити у светлу … [његовог] најновијег признања“.

Најл Гардинер, спољнополитички аналитичар Херитиџ фондације, који се у тужби помиње као бивши помоћник баронице Тачер, рекао је на Твитеру да је савезни судија у Вашингтону прошлог уторка одобрио саслушање, које ће се одржати на отвореном суду.

Херитиџ фондација је тражила записе, позивајући се на слободу информација и поднела тужбу да би убрзала њихово објављивање.

У парници су цитирани одломци из Харијеве књиге „Резерва“, у којима је признао да је пушио марихуану, док је „покушавао да осигура да дим не уђе у башту комшије, војводе од Кента“. Он је, такође, признао да је користио кокаин и експериментисао са психоделичним дрогама, укључујући „магичне печурке“ и јужноамеричку халуциногену дрогу ајахуаску.

Фондација је саопштила да су људи који су признали кривична дела везана за дрогу сматрани „неприхватљивим“ за САД, иако су одобрени изузеци. Напомиње се да је 2008. године певачици Ејми Вајнхаус одбијен улазак због претходне употребе дроге, а да је музичар Пите Доерти враћен кући по истој основи 2010. године. Вајнхаус је на крају добила америчку визу.

Адвокати владе су саопштили да су царина и гранична патрола одбили захтев Херитиџ фондације, јер „није дала писмено овлашћење војводе од Сасекса које показује да је он пристао на објављивање информација о њему“.

Пошто је захтев одбијен, сваки покушај да се убрза би био беспредметан, кажу. Они су, такође, тврдили да је било мало интересовања медија за овај случај.

Berbok: NATO ne može da primi nove članice dok su usred rata

Преузмите андроид апликацију.