Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Прича која показује колико је Синиша Михајловић волео Нови Сад (ВИДЕО)

Синиша Михајловић у Нови Сад стигао је са 18 година. Дошао је из Борова, а минуте у дресу Војводине је почео да бележи скоро одмах по доласку. У “Старој дами” је забележио 90 наступа и уписао 19 погодака.
Фото: ФК Војводина

Из Новог Сада одлази 1990. године, када је потписао за Црвену звезду. Након Звезде, играо је за Рому, Сампдорију, Лацио и Интер, али нигде није било као у Новом Саду.

Годину дана пред свој опроштајни меч, Синиша је заједно са породицом гостовао у емисији „Фазони и форе“ Љубивоја Ршумовића, где је причао, пре свега, о својој љубави према Новом Саду.

„Ја сваки слободан тренутак долазим у Нови Сад да искористим, пошто, ја нисам рођен у Новом Саду, рођен сам у Вуковару, али сам дошао са 18 година у Нови Сад и ту сам почео своју фудбалску каријеру, ону мало озбиљнију и ту ћу да је завршим следеће године у мају… За мене је Нови Сад најлепши град на свету, и ту су најбољи људи на свету. Ја сам имао ту част да будем и почасни грађанин Новог Сада, што је за мене велико признање, и мислим најважније признање од свих оних признања које сам ја добио као фудбалер и као спортиста, јер, ја сам као фудбалер освојио 17 трофеја. Све оно што може да се освоји у фудбалу, ја сам то освојио, али почасни грађанин Новог Сада, то је за мене нешто најлепше и најбоље, јер то признање се није делило спортисти, него човеку, а за мене је увек било важније да будем бољи човек него фудбалер“, рекао је тада јасно Синиша.

Наредне, 2007. године, како је и најавио, у Новом Саду одигран је опроштајни меч. Међутим, те 2007. године стадион „Карађорђе“ није имао рефлекторе, стари су били уклоњени 2004. године уз обећање да ће ускоро бити подигнути нови, што се није догодило све до 2011 године.

Ипак, сви знају да је утакмица одиграна под рефлекторима, а за то је заслужан управо Синиша Михајловић.

Упркос понуди да у Београду одигра свој последњи меч, Синиша је донео бескомпромисну одлуку да се опрости на „Карађорђу“. Такав спектакл морао је бити под рефлекторима, а Синиша је финансирао допремање и постављање монтажне расвете.

Рефлектори су служили само за тај један меч, како би Синиша могао од фудбала да се опрости у свом Новом Саду.

И какав је меч то био…

На терен су, осим Синише, изашли Вићенцо Монтела, Анђело Перуци, Милош Шестић, Христо Стоичков, Мирослав Тањга, Златан Ибрахимовић, Максвел, Дафур, Самјуел, Адриано, Патрик Вијера, Пипо и Симоне Инзаги, Сантијаго Солари, Роберто Манћини, Фернандо Коуто, Дејан Станковић, Луис Фиго, Драгиша Бинић,  Марко Матераци, Пеђа Мијатовић и Владе Дивац, између осталих.

Филипо Инзаги у Нови Сад дошао је само четири дана након постигнута два гола у финалу Лиге шампиона у Атини, где је Милан савладао Ливерпул тог 23. маја.

„Карађорђе“ је био крцат. Како је сам Синиша рекао, толико публике није било од када је освојена титула 1989. године.

Осим ревијалног, меч је имао хуманитарни карактер. Новац од придаје улазница је дониран Дечијем селу у Сремској Каменици и спортистима са инвалидитетом у Новом Саду. Свој допринос дао је и фудбалски клуб Интер.

По завршетку утакмице, Синиша се обратио публици, али и Новом Саду:

„Драго ми је што се ова утакмица коначно одиграла, и што се одиграла у Новом Саду. Има много разлога због чега је утакмица одиграна у Новом Саду.

Зато што сам ја своју фудбалску каријеру почео у Новом Саду, јер сам почасни грађанин Новог Сада, моји родитељи и брат живе у Новом Саду и Нови Сад је мој град, који ја носим увек у срцу.

Ова утакмица је могла да се игра на много других места, али сам одлучио да се игра овде и само овде…“

„Михајловић неће бити упамћен само по својим головима, асистенцијама и маестралним фудбалским потезима, већ и као господин у копачкама, идол једне генерације, ратоборног карактера који је у свима нама увек будио понос и жељу да макар на дан будемо као он.

Синиша, у име ФК Војводина и свих војводинаша, можемо да ти захвалимо на свему што си урадио за наш клуб и што си се увек радо враћао у наш град“.

– ФК Војводина


„Karađorđe“ uskoro očekuju radovi – stadion se sprema za UEFA takmičenja (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.