Почетна > Србија
Србија

Премијерка са Зарацином разговарала о билатералним односима и ситуацији у региону

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са специјалним изаслаником Савезне Републике Немачке за Западни Балкан Мануелом Зарацином, са којим је разговарала о билатералним односима Србије и Немачке, као и о ситуацији у региону.
Фото: Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић

Брнабић је нагласила да партнерство две земље напредује, што потврђује и чињеница да је Немачка наш водећи спољнотрговински партнер, саопштила је владина прес служба.

Премијерка је истакла да је сарадња у региону стратешко опредељење Србије у циљу не само економског развоја региона, већ и као идеје повезивања и уједињења региона и његовог приближавања Европској унији, и навела да Србија искрено подржава иницијативу Берлински процес.

Зарацин је истакао значај даљих корака на успостављању заједничког регионалног тржишта, и изнео очекивање да ће резултати иницијативе Берлински процес омогућити стварање просперитетнијег окружења и дати конкретне бенефите за становнике региона.

Брнабић је, говорећи о актуелним приликама на Косову и Метохији, истакла посвећеност Србије очувању мира и стабилности и оценила да Београд очекује потпуну имплементацију потписаних споразума. Нагласила је важност што хитнијег оснивања Заједнице српских општина, додајући да очекује подршку која ће омогућити трајну стабилност региона уз примену постојећих договора.

Зарацин се сложио да су разговори Београда и Приштине основа за даљу дискусију и напредак.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, додаје се у саопштењу.

Brnabić: Realizovano više projekata kako bi se rešio problem zagađenja Valjeva

 

Преузмите андроид апликацију.