Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Реализовано више пројеката како би се решио проблем загађења Ваљева

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да је влада реализовала више различитих пројеката како решила проблем загађења у Ваљеву.
Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић

„Ми смо завршили пројекат реконструкције мерно-регулационе станице са изградњом топловода и прелазак са мазута на гас у Ваљеву укупне вредности 103,6 милиона динара од чега је Министарство за заштиту животне средине инвестирало са 80 милиона динара, а Град Ваљево са 23, 6 милиона динара“, рекла је Брнабићева одговарајући на питање новинара на отварању фабрике Хисенсе у Ваљеву.

Додала је да је прошле године реализован јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање резлизације пројеката за смањење загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта.

„То је пројекат замена котлова у домаинствима у Ваљеву, са угља и мазута на пелет, брикет, дрвну сечку и гас. Укупна вредност радова је износила 36 милиона динара. Од тога је Министарство заштите животне средине обезбедило 28,5 милиона динара, а локалне самоуправе 7,5 милиона динара“, рекла је Брнабићева и позвала све Ваљевце да се пријаве.

Додала је да је извршена и реконструкцију котларница у касарни „Војвода Живојин Мишић“, и да је котларница јачине три мегавата са мазута пребачена на систем даљинског грејања јавнокомуналног предузећа топлане у Ваљеву која користи компримовани природни гас, а да је укупна вредност радова износила 31,4 милиона динара.

Брнабићева је навела да је следећи капитални пројекат који ће бити реализован изградња гасовода који ће ваљевску индустрију, за коју је рекла да су Влада Србије и председник Александар Вучић заједно оживели, пребацити на гас.

„Жао ми је што није раније изграђен Геронтолошки центар (у Ваљеву), ауто-пут Милош Велики. Зато што до 2012. године није изграђена брза саобраћајница, па да повежемо град са инфраструктуром, али није било ни инфраструктуре на коју да је повежемо“,рекла је Брнабићева.

Brnabić otvorila treću fabriku Hisense u Valjevu, još 1.020 novih radnih mesta

Преузмите андроид апликацију.