Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Прелетите Нови Сад, слетите на ченејски аеродром – бесплатно, на вашем претраживачу! (ФОТО)

Уколико сте икада желели да прелетите Нови Сад, а не би да издвојите значајан новац за неки симулатор летења, или још више новца за прави лет преко Српске Атине, „GeoFS“ пружа вам ту могућност потпуно бесплатно, и то на вашем интернет претраживачу.
Фото: PrtSc/GeoFS

Наиме, потребно је само да отворите њихов сајт, стиснете „Fly“ и већ сте полетели.

У доњем левом углу можете бирати летелицу, као и локацију, па се тако брзо можете створити изнад Новог Сада.

Фото: PrtSc/GeoFS

У истом менију на дну екрана су и опције, где можете изменити графичка подешавања, те направити да овај виртуелни симулатор летења изгледа знатно боље. Можете променити и камеру, па авиом можете гледати споља, али и изнутра, ако се сместите на место пилота у кокпиту.

Фото: PrtSc/GeoFS

Такође, доле можете наћи и навигацију, на којој ћете у околини Новог Сада наћи уцртан ченејски аеродром, на који можете и слетети.

Фото: PrtSc/GeoFS

На мапи света доступно је преко 40.000 аеродрома и писти, а избор летелица је такође велики, преко 30 авиона, хеликоптера, ваздушних балона, једрилица…

Можете прелетети новосадско небо Боингом, Конкордом, али и авионом за прскање комараца.

Фото: PrtSc/GeoFS

У бесплатној верзији окружење генерисано из сателитских снимака није у „HD“ резолуцији, за то је потребна претплата (10 евра годишње).

„GeoFS“ настао је 2010, када је користио „Google Earth“ као платформуза своју симулацију летења. Данас је то мало другачије, а ову симулацију ваздухопловства издваја најпре њена приступачност.

„GeoFS“ модел лета је довољно употпуњен да пружи реалистично искуство симулације лета. То је више од игре, „GeoFS“ је прави симулатор лета“, наводе његови креатори.

Ову симулацију можете пробати на овом линку

Фото: PrtSc/GeoFS

Poslednje četiri decenije Novog Sada kroz snimak satelita – kako se Novi Sad promenio (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.