Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Преговори о слободној трговини између Србије и УАЕ

Србија је данас потписала стратешки документ са Уједињеним Арапским Емиратима, чиме су започети преговори о Споразуму о слободној трговини између две земље, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.
Tanjug/printskrin/shutterstock.com/Aritra Deb

“Потписивањем овог стратешког документа у формалном смислу почињу преговори о слободној трговини између УАЕ и Србије”, рекао је Момировић, који је у име Владе Србије потписао документ.

Момировић је нагласио да ће Споразум о слободној трговини са УАЕ додато подстаћи нове инвестиције у Србију из те, како је казао, јако богате државе.

“Београд на води, Алдахра, инвестиције у луку Нови Сад и многе друге инвестиције из УАЕ су резултат добрих политичких односа наших држава “, казао је Момировић.

Министар је истакао и да је Влада Србије у претходним годинама показала да је снажно окренута подршци приватном сектору и привлачењу нових инвестиција.

Момировић борави у дводневној посети УАЕ током које је имао у Дубаију билатерални састанак са министром за спољну трговину те земље Тани Ахмед Ал Зајудиом.

Bajnens: Bitkoin porastao na skoro 25.600 evra, investitori i dalje oprezni

Преузмите андроид апликацију.