Почетна > Србија
Србија

Представљен трејлер за филм ,,Олуја“, чија је премијера на јесен

Трејлер за филм ,,Олуја“, представљен је данас у МТС дворани. Филм чија се премијера очекује на јесен 2022. године, говори о страдању српског народа у Хрватској током злочиначке акције хрватске војске ,,Олуја“. Акција ,,Олуја“ је била ништа друго до етничко чишћење које је почињено од стране Републике Хрватске према српском народу на просторима Далмације, Кордуна, Лике, и Баније.

Иако званични Загреб редовно прославља ,,Олују“ као легитимну војну акцију, чињеница је да је током ,,Олује“ протерано више од 250 000 Срба са својих вековних огњишта док је током насиља над њима животе изгубило или рањено више хиљада цивила. Такође не треба заборавити чињеницу да је хрватска авијација бомбардовала колоне цивила који су покушавали да нађу спас крећући се према Србији.

Злочиначку акцију ,,Олуја“ је најбоље окарактерисао сам тадашњи председник Хрватске, Фрањо Туђман речима: ,,Морамо нанети такве ударце да Срби практично нестану“.

Филм ,,Олуја“, редитеља и сценаристе Милоша Радуновића, ако је судити по трејлеру обећава иако се бави веома ,,тешком“ темом. Снимање филма је почело прошлог лета а тренутно је у фази монтаже. Филм је настао у продукцији куће Омега уз помоћ Телекома Србије.

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

По тврдњама твораца филма, циљ истог је да публици приближи патњу српског народа као и да оголи истину о злочиначкој акцији хрватске војске.

Главне улоге у филму играју: Златан Видовић, Јово Максић, Давор Јањић, Марија Пикић и млади Иван Вујић.

Vučića Hrvatska proganja kao unuka jasenovačke žrtve

 

Преузмите андроид апликацију.