Почетна > Србија
Србија

Вучића Хрватска прогања као унука јасеновачке жртве

 Хрватска политика према Србима је мешаваина нечисте савести и комплекса према Србији, па зато Александар Вучић, као унук јасеновачке жртве који је желео тамо да оде, већ месец дана трпи увреде и понижавање, и са тим се носи, рекао је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Фото: Танјуг/ОМК МУП СРБИЈЕ

За ТВ Прва, Вулин је рекао да елита хрватске политике, без обзира на странке, „увек има идеолошки усташки однос према Србији“.

Вулин је истакао да је НДХ једина имала логоре за децу, а реагујући на наводе из писма хрватских бискупа како је реч о сиротиштима, запитао се ко је ту децу начинио сирочићима.

„Ниједан бискуп који је то потписао не верује у Бога. Како би иједан хришћанин могао да покушава тако нешто да оправдава“, рекао је он.

Оценио је да је узор хрватским бискупима „фра сотона“ јасеновачки кољач Мајсторовић, док су узор Срба јасеновачка деца.

„Каква црква такви и свеци и узори. Вучић је унук јасеновачке жртве, а у Хрватској га прогоне унуци јасеновачких кољача – свако носи оно што је понео из породице“, поручио је он.

Пред обележавање „Олује“, Вулин је казао да је то у Србији тужан дан док је у Хрватској најрадоснији, иако је тада протерено више стотина хиљада Срба, а много их је убијено.

„Говорићемо увек о страдању Срба. Тужни смо, али нећемо заборавити“, поручио је он.

Vulin: Vučić i ja odlučićemo da li ću biti u novoj vladi

Преузмите андроид апликацију.